این پایگاه اینترنتی مصاحبه با دانفورد ارشدترین نظامی آمریکا را به شرح زیر منتشر کرد: 
سئوال: وضعیت «طرح آستانه» که ترکیه ماه گذشته با ایران و روسیه امضا کرد و خواستار تشکیل چهار منطقه «بدون درگیری» در سوریه شد چگونه است؟
دانفورد: آمریکا در آن مذاکرات به صورت ناظر حضور داشت ولی آمریکا تصمیم گرفت در روندی که شامل ایران به عنوان یکی از حامیان آن است، به طور رسمی شرکت نکند. تیلرسون به طور علنی گفته است که ما از هر توافقی که موجب توقف درگیری ها شود استقبال می کنیم. اما ما معتقدیم روند ژنو و نه آستانه، مسیری صحیح برای دستیابی به راه حلی سیاسی در سوریه است. پس از امضای طرح آستانه ما شاهد شواهدی دال بر کاهش خشونت در برخی مناطق هستیم. در عین حال، ما شاهد بوده ایم که رژیم سوریه در روزهای اخیر در یکی از مناطق بدون درگیری، چند عملیات مهم انجام داده است. بنابراین، عادلانه است که بگوییم مذاکرات برای برقراری آتش بس، همچنان در حال انجام است.
سئوال: در مورد ایران، آیا شما شاهد کاهش فعالیت های بی ثبات کننده این کشور در منطقه بوده اید؟
دانفورد: خیر. من هیچ تغییری در رفتار ایران مشاهده نکرده ام. نیروی قدس سپاه پاسداران همچنان از طریق نیروها و شبه نظامیان نیابتی خود و در لبنان از طریق حزب الله لبنان، نفوذی بدخواهانه در عراق و سوریه دارد. حمایت ایران از شورشیان یمن هم غیر سازنده بوده است. تهران همچنان برای متحدانی مانند اردن و اسرائیل، یک تهدید محسوب می شود. بنابراین، کاهش این نفوذ بدخواهانه ایران همچنان یکی از اهداف مهم آمریکا در منطقه است. 
در صحبت درباره ایران همچنین مهم است که بر روی یکی از مهم ترین موضوعات برای آمریکا تمرکز شود و آن آزادی کشتیرانی در تنگه های هرمز و باب المندب است. ایران با آزار دادن آمریکا و فعالیت های دریایی بین المللی در خلیج فارس و عرضه موشک های پیشرفته کروز ضد کشتی به شورشیان یمن در ساحل دریای سرخ، برای دو آبراه که برای تجارت جهانی اهمیت زیادی دارند، یک تهدید تلقی می شود. آمریکا از دهه 1970 و بر اساس «دکترین کارتر» که جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا آن را مطرح کرد، به باز نگاه داشتن این آبراه‌های مهم، متعهد بوده است.
سئوال: به اعتراض های ترکیه به تصمیم آمریکا مبنی بر تسلیح کردهای «نیروهای سوریه دموکراتیک» که شامل نیروهایی هستند که آنکارا آنها را تروریست می داند، به چه طریقی رسیدگی کردید؟
دانفورد: ما تضمین هایی به ترکیه داده ایم از جمله اینکه اطمینان حاصل خواهیم کرد تسلیح و تجهیز «نیروهای سوریه دموکراتیک» به شکلی صورت خواهد گرفت که صرفا بر توانایی آن بر بازپس گیری رقه متمرکز خواهد بود. ما همچنین به ارتش ترکیه برای بازسازی خود پس از چالش هایی که در ماههای اخیر با آنها روبرو بوده اند کمک کرده ایم و ما اطلاعات در مورد حزب کارگران ترکیه (پ ک ک) را با ترکیه در میان می گذاریم. تیلرسون همچنین با همتای ترکیه ای خود همکاری نزدیک دارد تا اطمینان حاصل کند روند ژنو، مهم ترین موضوع در مذاکرات ما درباره آینده سوریه است که در آن به موضوعات ترکیه هم پرداخته می شود. بنابراین، ما هر آنچه می توانسته ایم برای رسیدگی به نگرانی های ترکیه انجام داده ایم. من شخصا تقریبا 9 بار از ترکیه دیدار داشته ام تا با همتایان ترکیه ای خود گفتگو کنم. من فکر می کنم ترکیه قدردان این موضوع است.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








دسته بندی : اقتدار ملی ,   ,  امنیتی دفاعی ,   ,